0416 - 34 2838 / 06 - 53 38 94 98 info@awleder.nl

 

Meubelleder

Leder is een prachtig product. Het is sterk, duurzaam en heeft stijl. Een echt natuurproduct. In de meeste gevallen gemakkelijk in gebruik, uiteraard afhankelijk van de bewerking die de huid heeft gehad tijdens het looiproces. De meeste kwaliteiten hebben een dusdanige behandeling gehad, dat het leder geschikt is voor dagelijks intensief gebruik.
Wat leder uniek maakt is de aanwezigheid van natuurlijke kenmerken. Ook hier geldt dat dit afhankelijk is van de bewerking van de huid. Maar incsectenbeten, schrammen, littekens enz zijn terug te vinden op het meubelstuk. Ook zijn nekrimpels en verschillen in de structuur van de huid kenmerken van het natuurproduct. Deze kenmerken verminderen de kwaliteit of levensduur niet, maar geven het juist de natuurlijke uitstraling en onderscheidt het zich hierdoor juist van kunstleder of andere synthetische imitaties.

Een ander kenmerk van leder is dat het door het gebruik charme krijgt. Doordat er een natuurlijke rek in de huid zit, krijgt het in geringe mate plooivorming en ‘gaat het leven’. Voor de meeste meubelleder kwaliteiten worden runderhuiden gebruikt. Deze zijn groot en beschikken over de juiste eigenschappen (structuur, dikte, souplesse enz) om te verwerken.
Het is gebruikelijk om de kwaliteiten van (meubel-) leder in te delen in 3 hoofd-categorieën: aniline, semi-aniline en afgedekt leder.

Stoel Ojee 2 Stoel Ojee

Aniline leder is leder dat het dichtst bij het oorspronkelijke natuurproduct staat. Met andere woorden, het minst wordt gecorrigeerd, geverfd enz. Tijdens het looiproces wordt slechts een lichte, transparante ‘finish’ aangebracht waardoor de huid blijft ‘ademen’. De huiden krijgen een vatverving wat inhoudt dat het leder nooit 100% egaal oogt omdat het ene deel van de huid meer verfstoffen opneemt dat een ander deel. Consequentie van het ontbreken van een dekkende beschermlaag is dat het gevoeliger is voor de opname van vuil, vocht en gevoeliger is voor verkleuring enz.

Semi aniline leder zit tussen aniline en afgedekt leder in. Natuurlijke kenmerken zijn nog steeds aanwezig, maar in mindere mate dan bij aniline leder. Door het aanbrengen van een beschermlaag (licht dekkend) is deze leder soort beter beschermd tegen vocht, vuil en verkleuring.

Afgedekt leder is een categorie waarbij de huiden minder zwaar geselecteerd worden omdat er in het looiproces licht gecorrigeerd wordt. Dit houdt in de meeste natuurlijke kenmerken zoals de eerder genoemde insectenbeten, mestvlekken, schrammen enz worden weggewerkt. Vervolgens wordt een afdekkende beschermlaag aangebracht en wordt veelal in meer of mindere mate een nerf in het leder geprint om het een uniforme, natuurlijke uitstraling te geven. Door de beschermlaag en de bewerking is deze leersoort zeer geschikt voor dagelijks, intensief gebruik.

Groot aantal artikelen

Met een groot voorraadprogramma!

N

Stabiele kwaliteit

Wij zorgen voor constante kwaliteit

Snelle service

Altijd snel geholpen

Hier kunt u pinnen

Contactgegevens

A.W. Leder B.V.

Cartografenweg 20

5141 MT Waalwijk

The Netherlands

T: +31-(0)416-342 838

F: +31-(0)416-339 836

E: info@awleder.nl

 

Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in één van onze producten of wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.