Nieuwe wet beschermt de termen leder en huiden

Goed nieuws om te delen: de Italiaanse ministerraad keurde op 28 mei jl. het “Leder” decreet goed. De nieuwe wet stelt niet alleen een correcte terminologie vast: ze stelt ook een verbod in op het gebruik van de termen leder, huiden en bont (pelle, cuoio, pelliccia) om materialen te identificeren die niet van dierlijke oorsprong zijn.

“Een zeer belangrijk resultaat voor de Italiaanse looi-sector en voor de hele lederketen”, aldus UNIC, de Italiaanse leerlooierijvereniging. Het markeert de conclusie van een voortdurend proces van bewustmaking, aangejaagd door UNIC.

“De nieuwe wet zal eindelijk de nu achterhaalde wet van 1966 vervangen. Naast een correcte definitie van de termen leder en huiden gelden ook andere maatregelen die in overeenstemming moeten zijn met de EU en de technische wetgeving, om de lange strijd van de vereniging te bekronen over het juiste gebruik van de leder terminologie. Er geldt een uitdrukkelijk verbod op het gebruik van de woorden huid en leder, ook als voor- of achtervoegsels, om materialen te identificeren die niet zijn afgeleid van de overblijfselen van dieren, zoals het tegenwoordig voorkomt met de onorthodoxe termen eco-leder, veganistisch leder, recycled leather en dergelijke synthetische of andere alternatieve materialen”, aldus UNIC.

En niet geheel onbelangrijk; deze nieuwe wet geeft een duidelijk signaal af op het gebied van namaak, vooral om de consument te beschermen en ervoor te zorgen dat hij weet wat hij koopt.

Bron: UNIC.it

Ruim 400 kleuren op voorraad. Snelle levering.

Wij beschikken over een groot voorraad programma zodat snel en in elk gewenste hoeveelheid geleverd kan worden. Een groot aanbod, snelle leveringen en goede service kenmerken AW Leder.

Onze diverse soorten leder vinden de toepassing in de meubelindustrie, projectinrichting, (her-)stoffeerders, automotive- en maritieme sector en natuurlijk lederwaren.